Maria Castanyera, una tradició catalana, una tradició d’escola.

Com ja sabeu, fa uns dies que va aparèixer la nostra estimada Castanyera. Aquest personatge de la nostra cultura popular, fa referència a les Castanyeres que omplien els carrers dels pobles i ciutats, torrant i venent castanyes i moniatos. Per nosaltres, representa la Tardor i ens ajuda a familiaritzar els infants amb la festa tradicional de la Castanyada.

Al Sol Solet tenim com a costum demanar a les famílies que representin aquest personatge, i nosaltres mateixes també ens oferim per ser Castanyeres per un dia. D’aquesta manera, la Mercedes, cada any prepara tots els elements més característics d’aquest personatge per explicar a tots el infants de l’escola la història de:                                                                        “Cargols amb Banyes”

Sobre aquestes línies podeu veure com van viure tots els infants la representació del conte, on la Mercedes es presenta i es disfressa davant d’ells, per després fer-los partíceps d’una aventura ben divertida. Quan va acabar el Conte, tothom a ballar i cantar la Dansa de la Castanyera i, qui volia, podia disfressar-se amb els complements de la seva disfressa.

Avui, seguim amb les nostres propostes sobre la castanyada i hem pogut tornar a viure una altra visita sorpresa de la Maria Castanyera. Excepte els Nadons que estaven tots dormint, tots els infants de l’escola es trobaven al Jardí quan han pogut gaudir de la seva companyia: