Noticies Grans

SORTIDA AL MERCAT DEL BARRI

El passat mes de Novembre les classes lila, blava i verda vam anar d’excursió al Mercat del barri. Després de sortir de l’escola i caminar rambla abaix, vam arribar al mercat. Allà, vàrem poder veure les diferents paradetes, així com els productes frescos que hi ha a cadascuna d’elles.

A la fruiteria, la Maite, la venedora ens va ensenyar diferents fruites, les va obrir i ens les va deixar tocar i olorar. Tambè, a algunes de les classes ens va regalar mandarines i a d’altres ens va convidar a fer un mini esmorzar allà mateix. Desprès, vam anar a la paradeta de fruits secs, on vam comprar ametlles, avellanes, anous…

Hem d’afegir que durant el camí i la visita al mercat, vam anar saludant i parlant amb diferents persones que ens anàvem trobant. Va ser un dia diferent i divertit, on tots junts vam gaudir molt!

LA MARIA CASTANYERA ENS FA UNA VISITA AL NOSTRE JARDÍ

La Maria Castanyera ha vingut a veure’ns diversos dies a l’escola. Un d’aquests, ens va trobar al cicle 2-3 al nostre jardí. Va ser una gran sorpresa! Va explicar que venia de la muntanya de recollir castanyes i que venia a recollir les castanyes que nosaltres havíem portat per torrarles per la festa. Desprès, tots plegats vam ballar la seva cançó!

PROJECTE HORT

Com a cada any,   el cicle 2-3 continua amb el projecte de l’hort, un projecte que es va iniciar fa molts anys a l’escola.

Per començar, l’avi de la Chloe de  la classe verda ens va ajudar a posar a punt l’hort, remenant la terra i posant de nova. També, ens va portar planters de pèsols, faves, enciams, plantes aromàtiques i fins i tot, un llimoner!  Juntament, els infants de les classes lila, blava i verda, els varen plantar i regar.

Unes setmanes desprès, l’avi del Derek de la classe lila també ens va aportar els seus coneixements. Els ocells s’havien menjat algunes plantes, així que en va portar nous planters d’escarola, raves, cebes, enciams i cols.

Tots plegats, cuidarem del nostre hort, regant-lo i traient les males herbes. I a poc a poc, veurem com van creixent els enciams , les cols, els pèsols … i els recollirem, donant pas a noves collites. Amb aquest projecte podrem veure el procés de creixement de les fruites i verdures que ens trobem a diari a la taula, així com aprendre a tenir cura de les plantes i de la natura.

Donem gràcies als avis que ens han ajudat i convidem a tots aquells/es que els hi vingui de gust venir a passar un matí a l’escola i cuidar del nostre hort.

  VISITA A LA RESIDÈNCIA SOPHOS

Des de la nostra escola ja fa uns anys que es va iniciar un projecte intergeneracional amb la Residència Sophos.

Al llarg d’aquest temps hem pogut compartir moments plens de sensacions,emocions,rialles,llàgrimes…un d’aquests moments ha estat anar a buscar fulles de tardor al jardì de la residència i trobar les imatges de fruits de tardor que estaven amagades.Van estar força estona jugant,corrent,saltant…i tot i que els avis i àvies no van poder sortir degut al fred que feia,grans i petits,s’han trobat tots i totes en una sala on hem cantat i ballat…compartint una experiència que de ben segur aviat es tornarà a repetir.

ADAPTACIÓ

Desprès d’unes merescudes vacances, tornem a la vida a l’escola, tant els infants del curs anterior com els que s’incorporen de nous. Així com, els adults que els acompanyarem en aquest nou cicle de  2-3. Us deixem un recull de fotografies dels primers dies a l’escola.