Representació del conte de “Cargols amb banyes”

Com ja és tradició a la nostra escola, dins les propostes de la Tardor està la representació del conte de “Cargols amb banyes”, que és una aventura que li passa a la Maria Castanyera en una de les seves jornades de treball…

La paradeta de castanyes que hi ha al vestíbul és l’escenari de la representació, i la Mercedes, una de les nostres educadores, és la Maria Castanyera. Els infants sortim en dos torns, els de 2 a 3 anys a les 10 del matí i els Nadons i els d’un anys van sortir una vegada havien acabat els grans, per poder gaudir d’una representació tranquil·la i més adaptada a caga grup d’edat.

Per començar la Mercedes es presenta i es va disfressant davant nostre, amb els elements de vestuari més característics de la Castanyera i que tots el infants ja coneixen.

Una vegada s’havia convertit en Maria Castanyera va representar el conte en el que baixa a la ciutat a vendre castanyes i quan plou se n’adona que en comptes de castanyes havia agafat cargols amb banyes!!! Quin fart de riure al veure com els cargols soriten a passejar per la paradeta… així que vam haver-la d’ajudar cantant la cançó de “Cargol treu banya” per a que agafés només les castanyes i així, baixar exitosament a la paradeta i poder torrar-les sense més incidents.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Per acabar vam ballar la dansa de la Castanyera i els infants que van voler,  van povar-se la roba i les ulleres de la disfressa per gaudir una estoneta més de la funció.

Va ser un matí força divertit!!

Amb aquest conte treballem la castanyada, si voleu saber més, feu una ullada al Racó de Famílies de l’entrada on trobareu lectures molt interessants sobre la nostra tradició, animeu-vos!!